Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1(2006-07)

Δικαιούταν ο ΠΑΣ Γιάννινα κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση της Κομοτηνής, αλλά τα δοκάρια και οι άτυχες στιγμές δεν επέτρεψαν να επιστρέψει με τους βαθμούς της νίκης που θα τον ανέβαζαν στον βαθμολογικό πίνακα αν και γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή απόδοση είναι ότι αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό τότε θα μπορέσει και στη συνέχεια να πάρει βαθμούς από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Αλλά να περάσουμε στην ανταπόκριση του συνεργάτη μας κ. Χρήστου Μεντή που βρέθηκε στην Κομοτηνή:
Οι πολλές αγωνιστικές απουσίες για την ομάδα του Πανθρακικού δεν επηρέασαν καθόλου την παρουσία της ομάδας του Κώστα Βασιλακάκη, στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και με τους δραστήριους και άκρως επικίνδυνους, τον Ούγγρο Γκαμπόρ και τον Τσέχο Βάγκνερ δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Θόδωρου Καραβελίδη και σε μία από αυτές από στημένη φάση κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.
Η ομάδα του Πανθρακικού είχε μια ελαφρά υπεροχή σ αυτό το διάστημα απέναντι στον ΠΑΣ που προσπαθούσε από τα αριστερά με τον Μιχαλόπουλο και από δεξιά με τον Κάσερες να φτάσει στην ισοφάριση του σκορ. Όμως το γκολ για τον ΠΑΣ δεν προήλθε από μία οργανωμένη επιθετική προσπάθεια, αλλά από ένα γκολ που φέρει την προσωπική σφραγίδα του έμπειρου βραχύσωμου μέσου Ξενοφώντα Γήτα.
Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου αντικατοπτρίζει πλήρως την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο.
Να σημειώσουμε ότι στο διάστημα αυτό και παρά την κρισιμότητα του παιγνιδιού και για τις δύο ομάδες, τόσο οι παίκτες του Πανθρακικού, όσο και του ΠΑΣ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε έτσι σε αθλητικά πλαίσια και αυτό το μαρτυρά η μία μόνο κίτρινη κάρτα που έδειξε ο κ. Καλόπουλος.
Το δεύτερο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του πίεσε τους γηπεδούχους, δημιούργησε ευκαιρίες ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι είχε και δύο δοκάρια.
Ένας ΠΑΣ ο οποίος στο Βʼ μέρος απέσπασε το θαυμασμό και ακόμα η κούραση του αγώνα κυπέλλου φάνηκε ότι δεν επέδρασε αρνητικά. Οι παίκτες έπαιξαν με δύναμη και πάθος με κινητήριους μοχλούς το Γήτα και Σαϊτιώτη και ανεβασμένο σε αυτό τον αγώνα τον Κάσερες. Όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι και ο ΠΑΣ πήρε μόνο τον ένα βαθμό.
Να πούμε ακόμα ότι στην αλλαγή του Γήτα οι φίλαθλοι του Πανθρακικού τον χειροκρότησαν θερμά επιβραβεύοντας την πολύ καλή απόδοση που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
Στο 4ʼ κερδίζει φάουλ ο Χαραλάμπους από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, εκτελεί ο Γκαμπόρ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραβελίδη.
Στο 11ʼ σέντρα από αριστερά του προωθημένου Μιχαλόπουλου, πριν ο Ντομορό γίνει απειλητικός για την εστία του Βρονταρά, προλαβαίνει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και διώχνει κόρνερ.
Στο 25ʼ ο Βάγκνερ κέρδισε φάουλ πέντε μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Ούγγρος Γκαμπόρ με αριστοτεχνικό χτύπημα κάρφωσε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Καραβελίδη, ο οποίος σε αυτή τη φάση δεν φέρει καμία ευθύνη.
Στο 26ʼ ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Σαϊτιώτης, ο οποίος με ένα δυνατό συρτό σουτ, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 28ʼ σε σέντρα από αριστερά του Γκαμπόρ και καρφωτή κεφαλιά του Βάγκνερ από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε προσωρινά ο Καραβελίδης. Στη συνέχεια της φάσης έγινε σέντρα από δεξιά με τον Κωνσταντινίδη Φ. και πάλι ο Βάγκνερ με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 38ʼ ο Μιχαλόπουλος μπήκε από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το χλιαρό σουτ που έπιασε δεν ανησύχησε τον Βρονταρά που μπλόκαρε άνετα.
Στο 39ʼ προσπάθεια από δεξιά ο Κάσερες μπήκε στην περιοχή, έπιασε σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 41ʼ ο Ξενοφώντας Γήτας πήρε τη μπάλα από το χώρο του κέντρου, απέφυγε την πίεση από τον Ούγκρο Γκαμπόρ και βλέποντας εκτός εστίας τον Βρονταρά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με ένα υποδειγματικό τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ, έγραψε το 1-1.
Στο 47 ο Ντομορό κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Σαϊτιώτης με αριστοτεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βρονταρά. Πρώτη ατυχία.
Στο 54ʼ ο Γήτας χάνει τη μπάλα στο κέντρο από τον Γκαμπόρ, αποδέκτης ο Βάγκνερ ο οποίος μπήκε απειλητικά στην περιοχή του Καραβελίδη, όμως την τελευταία στιγμή ο Κούσας με προβολή έδιωξε.
Στο 55ʼ ο Γήτας προσπάθησε να επαναλάβει τη φάση του γκολ, βλέποντας πάλι τον Βρονταρά εκτός εστίας αλλά αυτή τη φορά δεν τον αιφνιδίασε.
Στο 56ʼ φάουλ του Γκαμπόρ κεφαλιά του Χαραλάμπους από το ύψος της περιοχής άουτ.
Στο 66ʼ ωραία προσπάθεια του Σαϊτιώτη στη μεγάλη περιοχή και δυνατό συρτό σουτ λίγο άουτ.
Στο 67ʼ σέντρα δεξιά του Σουάνη κεφαλιά του Χαραλάμπους από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 71ʼ το δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΣ όταν ο Ξενοφώντας Γήτας δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι αυτή τη φορά.
Στο 75ʼ η κλασικότερη ευκαιρία του ΠΑΣ όταν ο Σαϊτιώτης από δεξιά ξέφυγε από δύο αμυντικούς έβγαλε μπαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής στον Μιχαλόπουλο και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι ο παίκτης του ΠΑΣ θα έκανε το 1-2 το αριστερό πλασέ έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Βρονταρά.
Στο 78ʼ ο Κάσερες ξεφεύγει από δύο αμυντικύς ελίσσεται στην περιοχή και το σουτ που κάνει αποκρούει σωτήρια ο Βρονταράς.
Στο 85ʼ σουτ του Σουάνη μέσα αριστερά στη μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ.
Στο 91ʼ ο Σουλτανίδης έκανε σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και δεξιά για να αποκρούσει σωτήρια ο πολύ σταθερός και στον αγώνα αυτό Καραβελίδης.
Διαιτητής ο κ. Καλόπουλος Θεσαλονίκης με βοηθούς τους κ. κ. Ιτσκο Σερρών και Τσούνα Κοζάνης. Κίτρινες έδειξε στους Κωνσταντινίδη Φ. 45ʼ, Αμόα 46ʼ, Καζναφέρης 90ʼ.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Ρομπίνιο, Μουρατίδης (46ʼ Αντρέεφ-80ʼ Ματζιαρίδης), Βάγκνερ, Χαραλάμπους (72ʼ Αγαθοκλέους), Αθανασιάδης Στ., Σουάνες, Γκαμπόρ, Κωνσταντινίδης Φ., Σουλτανίδης, Αμόα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Καραβελίδης, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Ντεκάμπς, Αντάντο, Γήτας (83ʼ Καζναφέρης), Μιχαλόπουλος (76ʼ Μπελλά), Ντομορό (88ʼ Γεωργιάδης), Κάσερες, Σαϊτιώτης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
: Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία δυνατή έδρα. Αν βγάλω λίγο την κόπωση από το Κύπελλο, τις απουσίες της τελευταίας στιγμής πιστεύω ότι σήμερα η ομάδα αγωνίστηκε πάρα πολύ καλά. Στο πρώτο 25λεπτο δεν ξεκινήσαμε καλά και το πληρώσαμε με το γκολ που δεχτήκαμε. Στο βʼ ανεβάσαμε κατά πολύ την απόδοσή μας, φάνηκε ότι θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη και προσπάθησαν όλοι οι παίκτες μου παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Όμως δεν καταφέραμε το πολυπόθητο “διπλό”, που ψάχνουμε εδώ και καιρό, παρʼ ότι κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πραγματοποιηθεί ο στόχος μας. Είμαι στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα αλλά σήμερα πήρα αισιόδοξα μηνύματα.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ: Όταν είσαι γηπεδούχος και φέρνεις ισοπαλία στην έδρα σου δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος. Να συγχαρώ τους παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ταχύτητα και πολύ καλό ρυθμό. Στην επανάληψη έγινε ένα παιγνίδι ανοικτό και μπορούσε να μπει γκολ και από τις δύο πλευρές. Πιστεύω ότι είναι δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, ο δρόμος είναι μεγάλος. Να συγχαρώ τον ΠΑΣ Γιάννινα για την ομάδα που παρουσίασε στο κύπελλο και του εύχομαι να πετύχει το στόχο του στο πρωτάθλημα.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΓΗΤΑΣ: Εμείς ξεκινώντας από τα Γιάννινα ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, αφού ο Πανθρακικός είναι ομάδα έδρας και χρειαζόταν τους βαθμούς. Μπήκαμε νωθρά στο αʼ μέρος, μετά όμως το γκολ που δεχτήκαμε, ξυπνήσαμε και ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε στο πρώτο ημίχρονο και πιστεύω ότι με την απόδοσή μας δικαιούμασταν κάτι καλύτερο. Ενθαρρυντικό είναι ότι από σήμερα ξεκινάει μια νέα πορεία για τον ΠΑΣ και εύχομαι στη συνέχεια να πάρουμε τα τρίποντα που χρειαζόμαστε.
ΝΤΕΑΝΤΡΕ ΡΟΜΠΙΝΙΟ: Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μου. Δείξαμε ένα δυνατό πρόσωπο και θα διαφωνήσω με το συνάδελφό μου τον Γήτα. Πιστεύω ότι εμείς είχαμε καλύτερες φάσεις και ο Καραβελίδης είχε καθοριστικές επεμβάσεις για τον ΠΑΣ. Το γκολ του ΠΑΣ ήταν μια πολύ πετυχημένη φάση για τον Γήτα. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ανοικτό παιγνίδι. Καλή πορεία στον ΠΑΣ και καλή επιστροφή στα Γιάννινα. Εμείς έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και αξίζουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν το βάζουμε κάτω.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Mε σημαντικές απουσίες παρατάχθηκε η ομάδα του Πανθρακικού απέναντι στον ΠAΣ, αφού ο Kώστας Bασιλακάκης, δεν είχε στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Kουλακιώτη, Γεμενετζή, Mπιμπή και τους τραυματίες Nτιαλό, Nτεφρεντέν, Θανόπουλο και Kωνσταντινίδη N.
*Aπό την άλλη πλευρά ο Γιάννης Παπακώστας δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Kοντογουλίδη, Tόλιο και Σαρμιέντο.
*Tο Σάββατο 9 το πρωί αναχώρησε η αποστολή του ΠAΣ για την Kομοτηνή με επικεφαλής τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Nίκο Kασιούμη.
*Σε αυτό το μακρινό ταξίδι, στο τιμόνι του ιδιόκτητου λεωφορείου του ΠAΣ βρέθηκε και ο Δημήτρης Iωάννου δίνοντας "ανάσες" στον Aνδρέα Eυαγγέλου, που είναι επιφορτισμένος και με άλλα καθήκοντα.
*H αποστολή του ΠAΣ Γιάννινα κατέλυσε στο καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής, το "Aρκάδια" (τεσσάρων αστέρων) που βρίσκεται επτά χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Kομοτηνής.
*Για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιγνίδι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν βρέθηκε κοντά στην ομάδα ο κ. Tάκης Δήμος, αφού μια ελαφριά γρίπη τον κράτησε στα Γιάννινα.
*Eκτός από την εργατικότητα και το ήθος του ο φροντιστής του ΠAΣ Γιάννινα κ. Aνδρέας Eυαγγέλου διακρίνεται και για τις δημόσιες σχέσεις.
*Πριν την έναρξη του αγώνα "φίλεψε" τον φροντιστή του Πανθρακικού με Γιαννιώτικο μπακλαβά. Δεν προσέξαμε όμως αν ο συνάδελφός του ανταπέδωσε (με σουτζούκ-λουκούμ η καζάν ντιπί).
*“Γαμ…αι ο ΠΑΣ και ο κάθε παγουράς” και. “Κούγια μπινέ, πουτ…ς γιέ” ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα των γηπεδούχων.
*Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, έφτασε την Κυριακή αεροπορικώς από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς μετέβη στην πόλη της Κομοτηνής.
*Ο κ. Κούγιας εισήλθε στο γήπεδο της Κομοτηνής ένα τέταρτο πριν την έναρξη του αγώνα και κάθισε στις θέσεις των επισήμων με λίγους Γιαννιώτες που ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του χεριού.
*Διακρίναμε λοιπόν τον επικεφαλής των bluevayeros κ. Χριστόδουλο Θεοδωρίκα, τον πρώην γενικό αρχηγό του ΠΑΣ κ. Γιθώργο Γεροδήμο, και τους Γιαννιώτες φιλάθλους Θεόδωρο Παπασταύρου, Βαγγέλη Κασιούμη, Παύλο Ηλία, Βαγγέλη Σακαβίτση και τον Σταύρο Γκόντοβο.
*Μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα έφτιαξαν οι περίπου 3500 φίλοι του Πανθρακικού, αλλά τίποτα δεν μας θύμισε την πολεμική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο παιγνίδι της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όπου ο ΠΑΣ με το τότε 1-1 είχε κερδίσει την απ ευθείας άνοδο στη Βʼ Εθνική, σε αντίθεση με την ομάδα του Πανθρακικού που είχε πάρει το εισιτήριο για τη δεύτερη εθνική σε αγώνα μπαράζ.
*Το μόνο που θύμιζε τα περυσινά γεγονότα, είναι τα υβριστικά συνθήματα που ήταν γραμμένα στο γήπεδο του Πανθρακικού κατά του κ. Κούγια και ΠΑΣ και μετά ένα χρόνο μετά δεν μπήκε κανείς στον κόπο να σβήσει.
*Οι μετρημένοι Γιαννιώτες που βρέθηκαν στην Κομοτηνή και έκαναν τη βόλτα τους στην πολύ όμορφη κεντρική πλατεία της πόλεως είχαν φιλική κουβέντα με φιλάθλους του Πανθρακικού οι οποίοι έλεγαν ότι θα είναι ευχαριστημένοι και με το “Χ” μετά τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα που έχουν, αλλά και τη δυναμικότητα της Γιαννιώτικης ομάδας, ενώ τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι και αν γίνει γκέλα με τον ΠΑΣ, τους απομένουν άλλα παιγνίδια έδρας για να πάρουν βαθμούς που θα εξασφαλίσουν την παραμονή.
*Το σεντόνι για την καταπολέμηση της πείνας του προγράμματος της γιούνισεφ και του Υπουργείου εξωτερικών, ήταν και στο γήπεδο του Πανθρακικού, αφού και η ομάδα της Θράκης μετέχει στην προσπάθεια, όπως και ο ΠΑΣ.
*Ο εκφωνητής του γηπέδου μετά τις συνθέσεις που διάβασε από το μεγάφωνα του σταδίου καλωσόρισε “την φιλική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα”, όπως χαρακτηριστικά είπε.
*Για προθέρμανση η ομάδα του ΠΑΣ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στις 2.15. Ο Θόδωρος Καραβελίδης με τον Σάκη Κουβεντάρη ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στο γήπεδο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν οι υπόλοιποι παίκτες με τον βοηθό κ. Μπάμπη Γεωργίου.
*Να σημειώσουμε ότι ο Θεόδωρος Καραβελίδης πριν ξεκινήσει την προθέρμανση είχε θερμή χειραψία με το μέλος του Δ.Σ. του Πανθρακικού κ. Χάρη Μαυρομάτη.
*Κατά της 2.30 ένας φανατικός φίλος του Πανθρακικού ο οποίος παράλληλα είναι και …φανατικός φίλος του ΠΑΟΚ, φανέλα του οποίου φορούσε με τον αριθμό 5, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πρόσφερε μια μικρή ανθοδέσμη στο Γιώργο Σαϊτιώτη. Οι παρενέργειες από τη συνέντευξη δεν εξαλείφθηκαν. Πάντως ο τυπάκος ήταν γραφικός. Πάντως οι Πανθρακικί είναι και ΠΑΟΚ τζήδηκων αισθημάτων, αφού όταν στο 16 ο Σαϊτιώτης υπέπεσε σε φάουλ, μερίδα φιλάθλων του Πανθρακικού άρχισε να τον αποδοκιμάζει και βρίζει εν χορώ.
*Όμως άμεσα επενέβη ο οργανωτής της κερκίδας του Πανθρακικού ο οποίος από τη μέση και πάνω ήταν γυμνός και στη πλάτη του έφερε τατουάζ του δικέφαλου της Θεσσαλονίκης!!!) τους παρατήρησε σε έντονο ύφος και δεν δόθηκε συνέχεια.
*Οι φανατικοί του Πανθρακικού, οι κροκόδειλοι, έφτιαξαν καλή ατμόσφαιρα με χαρτάκια και σημαίες στα πορτοκαλί χρώματα της ομάδας.
* Δυσδιάκριτοι ήταν οι αριθμοί των παικτών του Πανθρακικού, αφού ήταν με πράσινο χρώμα πάνω στο πορτοκαλί.
* Στον πάγκο του ΠΑΣ ήταν οι Κουβεντάρης, Καζναφέρης, Γεωργιάδης, Τάτσης, Μπελλά, Λιαπάκης, Τζάνης.
* Στο ημίχρονο του αγώνα, έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα του Δημοτικού Σταδίου Κομοτηνής προς τους οργανωμένους φιλάθλους του Πανθρακικού να μη πετούν καπνογόνα γιατί θα γινόταν διακοπή του αγώνα.
* Ένα λεπτό ήταν ο χρόνος καθυστέρησης στο πρώτο ημίχρονο.
*Το καλύτερο δώρο για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Αλέξη Κούγια που το Σάββατο είχε την ονομαστική του εορτή θα ήταν μία νίκη, αλλά και το “Χ” κάτι πρόσφερε στη συγκομιδή της ομάδας.
*Ο Ρεπερνέ ήταν εκτός αποστολής προκαλώντας τις απορίες και απ ότι δείχνουν τα πράγματα είναι χολωμένη η επίσημη ΠΑΕ, αλλά και …συμπαίκτες του από την αγωνιστική συμπεριφορά του Γάλλου έγχρωμου, ο οποίος με την εριστική του συμπεριφορά δείχνει ότι δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ.
* Ο Αλέξης Κούγιας προσήλθε πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου στην αίθουσα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πανθρακικού για τη φιλοξενία, τους ευχήθηκε καλή πορεία, δεν κάθισε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη τύπου των προπονητών γιατί ήθελε να προλάβει την πτήση Αλεξανδρούπολη Αθήνα.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ
Σχόλια

Σχολιάστε