Μανίκας Αντώνης
Όνομα: ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Επίθετο: ΜΑΝΙΚΑΣ
Θέση: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ημερ. Γέννησης: 09/07/1959
Ένας τερματοφύλακας που έκανε μια πολύ σημαντική καριέρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα και που έφτασε να αγωνιστεί και με την Εθνική Ελλάδος (2 φορές), αν και ποτέ του δεν αγωνίστηκε σε «μεγάλη» ομάδα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα ερασιτεχνικά τμήματα του Πανιωνίου και τη περίοδο 1977-78 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Στην Νέα Σμύρνη αγωνίσθηκε ως το 1990 και στην πολύχρονη αυτή πορεία του είδε την ομάδα του να παίζει και να κερδίζει δυο μπαράζ σωτηρίας (αγωνίστηκε βασικός και στα δυο, το ένα βέβαια ήταν με αντίπαλο τον ΠΑΣ),αλλά και να φτάνει σε 2 τελικούς κυπέλλου τους οποίους και να κατακτά.
Αποχωρώντας από τον Πανιώνιο συνέχισε την καριέρα του στον Λεβαδειακό και το καλοκαίρι του 1992 εντάχθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Την χρονιά εκείνη αποτέλεσε τον βασικό τερματοφύλακα μας και αγωνίσθηκε σε 17 παιγνίδια. Στα 16 από αυτά ξεκίνησε ως βασικός, ενώ στο άλλο (27η αγων. ΠΑΣ Γιάννινα – Χαραυγιακός), αντικατέστησε τον συμπαίκτη του Θόδωρα Γκόλα στο 36΄.
Ο Αντώνης Μανίκας φεύγοντας από τον ΠΑΣ συνέχισε την καριέρα του αρχικά αγωνιζόμενος στον Εθνικό Πειραιώς και στην συνέχεια στην Καλλιθέα. Την περίοδο 1998-99 σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έφυγε από τον χώρο του αφού έγινε προπονητής, με αξιόλογη πορεία.

Σχόλια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο